fbpx

34. עיבוד תמונה: קנבה, פיינט

נתחיל את המודול הטכני בעיבוד תמונה. בשיעור 29 דיברנו על תמונות, איפה צריך ומה צריך להיות בהן. כאן נתרכז ב"איך". יש המון תמונות,  נדבר על תוכנה אחת אונליינית וחינמית – קנבה, אחת חינמית שצריך להוריד ולהתקין, ואחת שהיא חלק ממיקרוסופט אופיס, ולכן קיימת ברוב המחשבים – פאוור פוינט. 


מציאת תמונות מותרות לשימוש

בעיקרון תמיד עדיף לעבוד עם תמונות אותנטיות שלך. אנשים מעדיפים לראות את היזם מאשר תמונת סטוק. אבל אם בכל זאת אנחנו רוצים תמונת אווירה, כדאי לוודא שיש לנו הזכויות לשימוש בה. אפשר כמובן לקנות תמונות, אבל המדריך הזה הוא על דברים שיש בחינם… 

אני משתמשת באתר שיתוף התמונות פליקר, ושם מחפשת תמונות שמותרות לשימוש מסחרי. לפעמים זה ללא כל תנאי (public domain) ולפעמים ברישיון creative commons, ואז צריך לוודא שמותר שימוש מסחרי ושמותר עיבוד. כשנשתמש בתמונה, צריך לתת קרדיט ליוצר, ולכתוב מה הרישיון: cc-by-sa או cc-by. אם מצאתם תמונה בעצמכם במקום אחר ברישיון creative commons והיא כוללת nc ו/או nd אז לא נשתמש בה!


לחיפוש התמונות אתם מוזמנים להכניס מילת חיפוש (בודדה) בעמודה C באקסל ריכוז הקישורים, וזה ייתן לכם כבר את תוצאות החיפוש של מה שמותר בו שימוש מסחרי. אם אתם צריכים לחפש משהו עם יותר ממילה אחת, הכניסו מילה אחת כדי להגיע לדף החיפוש, ואז הוסיפו את המילים הנוספות בשדה החיפוש. 


אם התמונה היא מהפייסבוק/טוויטר/לינקדאין שלכם או של מישהו שנתן רשות, או מווצאפ (באמצעות whatsapp web) או אם לא אכפת לכם להפר זכויות יוצרים ולהסתכן בתביעה ובקארמה רעה, אז מהאינטרנט אפשר להעתיק/להוריד תמונות באמצעות קליק ימני, ואז:

  • "שמור תמונה בשם" ואז להעלות לתוכנה, כל תוכנה בשיטה שלה, 

  • "העתק תמונה", ומיד להדביק בתוכנה באמצעות ctrl+V

  • אפשר גם בצילום מסך ואז לחתוך ב-PAINT (צייר) 



קנבה

יתרונות: 

  • חינמי

  • אונלייני – לא מצריך התקנה, אפשר לעבוד ביחד על אותו קובץ ממחשבים שונים (לא בו זמנית)

  • פונטים משגעים, 

  • אלמנטים גרפיים 

  • תבניות מוכנות, גדלים מוכנים מראש לסוגי פוסטים שונים במדיה החברתיים השונים. 

  • מתאים גם לתמונה וגם לווידאו (שיעור 36).

חסרונות: 

  • אונלייני – אי אפשר לעבוד בלי אינטרנט, כדי לשמור תמונה, וכדי לשמור כל שינוי בתמונה, צריך להוריד אותה כל פעם מחדש. 

  • אי אפשר לסמן ולהעתיק תמונה שלמה שעובדים עליה. 

  • אי אפשר לשנות גודל תמונה אחרי שהגדרנו והתחלנו לעבוד

  • חלק מהפעולות שנרצה לעשות נמצאות מעבר לחומת התשלום, ויש מספר מצומצם של פעולות שאין, ונצטרך בשבילן PAINT ו/או POWER POINT. 

ניצור לעצמנו חשבון כאן.


זה מסך הפתיחה של קנבה: 


ב"מה תעצב?" (לא חראם? היה אפשר בקלות לכתוב יוניסקס!) אפשר גם לחפש פרויקטים קודמים שלנו או סוגי עיצוב בשדה החיפוש, וגם לבחור דרך התפריט שלמטה. ב"רשתות חברתיות" יש תבניות ריקות עם ממדים מוגדרים מראש לסוגי מדיה שונים ברשתות החברתיות השונות, וגם תבניות (עם עיצוב חלקי) שאפשר להשתמש בהן. הנה מסך אחד לדוגמה: 

אם נקליק על "צור עיצוב", ייפתח לנו תפריט שאפשר לבחור ממנו גודל מוגדר מראש, או גודל שאנחנו נגדיר (למטה): 


מכאן אפשר לצאת גם לעיצוב תמונה, שנעשה מיד, וגם לעריכת סרטון (שזה בשיעור 36).


לצורך ההדגמה בחרתי "פוסט לאינסטגרם (ריבוע)", כי זה ריבוע אז יהיה לי קל לעצב בו דווקא פילטר לתמונת פרופיל. 

שימו לב שלאורך הצד הימני של המסך יש לנו אפשרות לבחור: 

  • תבניות (מה שיש כרגע על המסך), 

  • אלמנטים (צורות גיאומטריות, רקעים, גרפיקה מוכנה של פרחים וכו', 

  • העלאות (להעלות בעצמנו תמונות, ובשיעור 36 גם סאונד וסרטונים), 

  • טקסט 

  • קוד QR 



אלמנט – למעלה אפשר לבחור איזה סוג אלמנט מחפשים, ואז יופיעו כל האופציות שלו. אני אוסיף עיגול על ידי הקלקה עליו, ואז מותחת אותו (בהחזקת כפתור שמאלי של העכבר וגרירה) על כל הדף. 





ב"העלאות" אפשר למצוא את כל מה שהעלינו ולא העברנו לאשפה, וגם להעלות משהו חדש. בהקלקה על תמונה, היא תיכנס לדף העבודה שלנו. הגדלה והקטנה זה באמצעות גרירה. העיגול הקטן עם החצים שאתם רואים למטה, מאפשר לסובב את האלמנט באיזו זווית שבא לנו. 


גם ב"טקסט" אפשר לבחור תבניות קיימות או להוסיף בעצמנו:

אחרי שהקלקנו על "הוסף כותרת", אפשר לשנות כל מה שרוצים. 

מימין לשמאל בסרגל שלמעלה: פונט (יש להם אוסף משגע של פונטים גם בחינם!), גודל, צבע אות, הדגשה, הטיה, מרכוז בתוך תיבת הטקסט (חשוב כשיש יותר משורה אחת), עיצוב בולטים, מרווח בין שורות ובין אותיות, כיוון זרימת הטקסט, אפקטים (למשל רקע, ולסרטונים – מהבהב, מנצנץ וכל הדברים שבבקשה אל תעשו!), והנפשה, שזה רלוונטי לסרטונים ומצגות. 


לאפקט כאן קוראים "עיקול".

ב"קוד QR" אפשר ליצור לנו קוד שגם נראה יפה, וגם אפשר להשתמש בו בפייסבוק בתוך תמונה, ואז גם שמנו קישור וגם (נראה לי…) אין הורדת חשיפה של קישור. המינוס הוא שצריך גם טלפון לסרוק וגם מסך כלשהו שעליו תוצג התמונה – טלפון אחר או מסך מחשב. 


את הקוד אפשר להקטין ולשים מחוץ לעיגול, אף אחד לא יסרוק את תמונת הפרופיל שלנו מתוך תגובה או סטטוס, אם יסרקו זה רק מהתמונה עצמה, וזה יותר גימיק מאשר משהו שבאמת יעשו… 

העיצוב מוכן! אפשר עכשיו להוריד את העיגול ולהדביק מתחתיו את תמונת הפרופיל שלנו. זה למי שרוצה רק לשימוש עצמי. אם אנחנו רוצים להפיץ מסגרת לתמונת פרופיל שאנשים יוכלו להדביק בפיינט, למשל, אז צריך לשמור קודם את הריק. 


את התמונה אפשר להעתיק בקליק ימני ולהדביק ב-CTRL + V או להעלות מהמחשב דרך "העלאות". אחר כך נעביר אותה לאחור וכמובן נמתח אותה כך שתמלא את כל הריבוע