fbpx

36. יצירת סרטונים - קנבה, OBS studio

גם בפאוור פוינט אפשר לייצר סרטונים, אבל התוכנה כבדה, הסרטונים כבדים ומלבד פונקציות שכבר דיברנו עליהם בשיעור 34 (עיבוד תמונה), אין פעולות חשובות שאי אפשר לעשות בקנבה. 

 

קנבה:

ב"צור עיצוב" נבחר סרטון:

בדיוק כמו בעבודה עם תמונות, נעלה דרך "העלאות" את הסרטון הרצוי, ונקליק עליו כדי להכניס אותו לאזור העבודה. 

 

גם כאן אפשר לעשות הכול כמו בעבודה עם תמונות: להגדיל ולהקטין את הסרטון כך שיהיה על כל המסך או על חלקו, או שייצא מגבולות המסך ואז יראו בעצם רק חלק מהסרטון, לשים שני סרטונים אחד ליד השני (אבל אל תעשו את זה, זה מחרפן את העין! ואם אתם מתעקשים, אז כדאי להשתיק לפחות אחד מהם עם האייקון של הרמקול משמאל למעלה!) 

אפשר גם להדביק עליו גרפיקות, טקסט, תמונות ומדבקות (תמונות שמוגדרות מראש עם רקע שקוף), ועוד. 



אם אני רוצה למחוק קטע אחד מהסרטון, אני משתמשת פעמיים בפונקציית ה"פיצול" – קליק ימני ולבחור "פצל דף" – לפני הקטע שאני רוצה להוריד ואחריו – ואז פשוט עומדת על החלק שאני רוצה למחוק, ומוחקת עם כפתור ה-DELETE במקלדת.

 

להוספת תמונות או קטעי וידאו לא במקביל, נלך לסוף הסרטון ונבחר "הוסף דף". הדף הזה יכול להיות תמונה, שאפשר להגדיר לה משך זמן, או עוד קטע וידאו. אחר כך אפשר להחליף מקומות בין מקטעים שונים. 

 

 

משך תמונה סטטית הוא 5 שניות, אבל אפשר להאריך ולקצר באמצעות משיכת הקצה הימני של המשבצת למטה (איפה שמופיע משך הזמן):

הוספת קובץ אודיו:

אם אנחנו הולכים על VOICEOVER עם תמונות אז אפשר להוסיף אודיו גם מתוך "העלאות". שימו לב שהאודיו מתחיל בזמן שבו אנחנו עומדים עם הסמן בזמן שמוסיפים אותו. 

את התמונות נמתח לפי אורך המשפטים המוסיקליים, שאותם רואים בעין אבל תמיד יותר טוב גם לשמוע באוזן. 

אם לא עשינו את זה באודסיטי, אפשר גם פה לעשות FADE IN או FADE OUT: קליק ימני על רצועת האודיו או קליק על שלוש הנקודות בקצה שלה, ובחירת "אפקטים של שמע". כפי שאתם רואים, את האודיו אפשר גם לפצל, להנמיך, להגביר, לגזור ולשכפל. 

ייצוא הסרטון ייעשה באותו אופן כמו ייצוא תמונה, אבל נבחר סרטון MP4 (כל הדפים, כפי שמסומן)

 

הקלטת מסך עם OBS STUDIO

זוהי תוכנה עם המון אפשרויות מתקדמות ביותר, שבה גם הקלטנו את שיעורי הווידאו של הקורס הבסיסי. אבל המדריך במודול הזה הוא בסיסי מאוד (מי שמיודד עם טכנולוגיה בכלל לא יגיע לכאן), אז נדבר כאן רק על פונקציה אחת של התוכנה – לכידת מסך, כלומר הקלטת וידאו של המסך. 

 

נוריד את התוכנה כאן

נתקין, נפתח, ובהרצה הראשונה נבחר את מה שאנחנו רוצים לעשות איתה, להגדרות הטובות ביותר (אני בחרתי מיטוב להקלטת מסך, לא יהיו שידורים חיים). 

ייפתח לנו המסך הזה. כאן אפשר לבחור את המסך שאותו נקליט (סימנתי באדום)

 

ייפתחו בפניכם האפשרויות הבאות:



לא להיבהל מהעושר! מה שרלוונטי לנו מהרשימה זה: 

  • לכידת תצוגה – כדי לפשט, נשתמש באופציה הזו גם לתוכנות וגם לדפים מהאינטרנט.

  • לכידת קלט שמע – אם המיקרופון לא זוהה כבר (אפשר לבדוק את זה כשמסתכלים פה למטה ורואים אם המוניטור זז כשאתם מדברים)

 

 

 

השלב הבא הוא ההקלטה. נלחץ על "התחלת הקלטה", וכשנסיים יהיה באותו מקום "סיום הקלטה" (וגם אפשרות לעצור ולהמשיך). 

 

עובדת בונוס: שימו לב למסגרת האדומה.אפשר לגרור את הנקודות כדי לשנות את גודל חלון המקור (בזמן שחלון הווידאו נשאר באותו גודל). נסו ותיהנו!

 

אחרי שתקליקו על "עצירת הקלטה" הווידאו יהיה אצלכם בתיקייה. רוב תוכנות הצפייה בווידאו מאפשרות לשנות בקלות נקודות התחלה וסוף של וידאו. כדי לחתוך גם פדיחות מהאמצע כדאי להשתמש בתוכנת עריכה, אנחנו הדגמנו פה את קנבה. 

 

  • הערת בטיחות: בעבר עבדתי עם windows movie maker והוא התאים לצרכיי בדיוק. התוכנה הפסיקה להתעדכן ב-2017, וחלק גדול מעדכוני תוכנה זה עדכון טלאי אבטחה – הגנות נגד חולשות שהתגלו מאז העדכון האחרון והאקרים עלולים לנצל אותן. התקנת תוכנה שלא מתעדכנת או שלא עודכנה, היא פרצה שקוראת להאקר. לא מומלץ בכלל.