fbpx

תודה שנרשמת!

והנה המדריך שהבטחתי:

להביא את הערך שלך לעולם

במדריך הזה אני הולכת לספר לך על דרך מיוחדת,

שונה בנוף, מאתגרת ומספקת,

להביא את הערך שלך לעולם.

לדרך הזו קוראים מימון המונים.

למקרה שלא הכרת –

אני הולכת ללמד אותך מה זה אומר,

וגם לגרום לך להבין האם זה מתאים לך.

בסוף, נדבר גם על איך עושים את זה.

בואו נתחיל!

מה זה מימון המונים?

מימון המונים הוא שיטת מימון, שבה במקום לקבל סכום גדול ממקור אחד, פונים אל ההמונים ומגייסים הרבה סכומים קטנים מהרבה אנשים, בדרך כלל תמורת תשורות מוגדרות.
מקובל לעשות מימון המונים לפרויקטים יצירתיים או יזמיים, שבהם תשורת הבסיס היא המוצר שלשמו מגייסים, או למען מטרה נעלה כלשהי – חברתית, סביבתית, משפטית ועוד.

הנה המחשה ויזואלית של התהליך:

מימון המונים זה בעצם תהליך משוכלל
שמקבל כקלט רעיון וקהילה,
ונותן כפלט קהילה עוד יותר גדולה, חזקה ומגובשת,
ומימון להגשמת הרעיון.

בואו נתחיל!

מה זה מימון המונים?

מימון המונים הוא שיטת מימון, שבה במקום לקבל סכום גדול ממקור אחד, פונים אל ההמונים ומגייסים הרבה סכומים קטנים מהרבה אנשים, בדרך כלל תמורת תשורות מוגדרות.
מקובל לעשות מימון המונים לפרויקטים יצירתיים או יזמיים, שבהם תשורת הבסיס היא המוצר שלשמו מגייסים, או למען מטרה נעלה כלשהי – חברתית, סביבתית, משפטית ועוד.

הנה המחשה ויזואלית של התהליך:

מימון המונים זה בעצם תהליך משוכלל
שמקבל כקלט רעיון וקהילה,
ונותן כפלט קהילה עוד יותר גדולה, חזקה ומגובשת,
ומימון להגשמת הרעיון.

למה לעשות מימון המונים?

במימון המונים הכסף חשוב, כמובן. הוא המטרה המוצהרת, אבל הוא ממש לא המטרה היחידה. היתרונות העיקריים של קמפיין מימון המונים הם במקומות אחרים לגמרי. זה בדיוק הנושא של הסרטון הראשון של המדריך שלי: למה לעשות מימון המונים, ומתי לא כדאי >>

ברוכים הבאים לקורס שנורקינג, קורס מקוון למימון המונים. אני ד"ר תמר עילם גינדין, אני ממש גרועה בלשנורר, אבל ממש טובה בלשנורק. ואתם… 

אתם כבר רוצים להתחיל ללמוד, אבל חשוב לי להסביר לכם למה אתם נכנסים ולמה, ושתהיו בטוחים שזה מתאים לכם. לא סתם השיעור הזה הוא חלק ממדריך המתנה… 

בואו לשנורק איתי בסטודיו. 

 

היי, עכשיו יותר טוב 🙂 

אז בואו נדבר על למה בכלל לעשות מימון המונים וגם מתי לא כדאי. 

אז למה מימון המונים? 

אם התשובה הראשונה שלך הייתה כסף – יש דרכים אחרות להשיג כסף. 

למה לא ללכת לבנק ולקחת הלוואה?
למה לא לנסות לגייס משקיע אחד גדול?

למה לא לעבוד קשה בעבודה "רגילה" ופשוט לחסוך בשביל החלום שלך?

 

במימון המונים הכסף חשוב, כמובן. הוא המטרה המוצהרת, אבל הוא ממש לא המטרה היחידה. היתרונות העיקריים של קמפיין מימון המונים הם במקומות אחרים לגמרי…



קהילה

במימון המונים אנחנו רותמים את כוחה של הקהילה שלנו ומאפשרים לה לעשות משהו מרגש ביחד, ותוך כדי כך להתגבש עוד יותר ולגדול. אם אין לך עדיין קהילה, יש לנו פרק שלם על בניית קהילה. 

 

חשיפה ומיתוג 

קשורים גם להרחבת הקהילה. קמפיין מימון המונים מספק הזדמנות, פלטפורמה ומסגרת זמנים כדי להרחיב את החשיפה אליך או למוצר שלך – גם זה שרלוונטי לקמפיין, וגם מוצרים ושירותים אחרים – נדבר על זה בעיקר בשיעורי התשורות. 

יער הקקאו של בת דודתי יערה קקאו הוא השוקולטיירי הכי נפוץ בחיפוש בגוגל, עד כדי כך שאחרים ממתגים את המוצרים שלהם כך שיעלו בחיפוש "יער הקקאו". ולמה? בגלל הקהילה שלה, וההדסטארטים הם לגמרי אמצעי להנעת קהילה והכסף בהם הוא מטרה משנית. 

 

הערכה לעבודה שלך

כשאנשים מרגישים שהם שותפים, הם יותר מעריכים את העבודה ופחות יעבירו הלאה באופן פירטי. באני רואה המון שיתופים של מתכונים בקבוצות בישול טבעוני, אבל מהספרים של גלי לא משתפים בלי רשות. פעם אחת אני שיתפתי את הדוגמית שיש לנו באתר, ששמנו בעצמנו, ומישהי נזפה בי שעבדו קשה על הספר הזה והשקיעו בו ולא יפה לפרסם ממנו, שאנשים יקנו. זה חימם את לבי! וכמובן אמרתי לה שאני המו"לית וזו דוגמית למטרת משיכה. 

 

אדרנלין

קמפיין מימון המונים זה המון אדרנלין, שזה פשוט כיף וממכר. לפעמים תוך כדי קמפיין מרגישים שזה סבל, אבל החוויה שנשארת בזיכרון אחרי קמפיין מוצלח היא של כיף… הרחבה על כך בפרק הפסיכולוגיה. 

 

אהבה

קמפיין מימון המונים הוא ההזדמנות שלנו להיווכח כמה אנשים אוהבים אותנו – אם אנחנו עושים אותו נכון! 



במימון המונים שמיועד להפקת מוצרים, הקמפיין הוא גם:

 

בדיקת היתכנות

לפעמים קמפיין מימון המונים בודק אם יש בכלל קהל לרעיון הזה. עדיף לנסות לגייס ולהיכשל, על פני לקחת הלוואות או לנצל כספים שיכלו להיות מושקעים אחרת, רק כדי לגלות שבעצם אין שוק. 

 

מכירה מוקדמת

גם מבחינת התומכים וגם מבחינתך – זוהי הזדמנות לתומכים לא רק להרגיש חלק, אלא גם להשיג דברים שבהם חשקה נפשם, במחיר מוזל. 

 

שני האחרונים רלוונטיים לקמפיינים שמקדמים מוצר או השקעה, פחות לקמפיינים של גיוס תרומות, שלפעמים אין בהם אפילו תשורות. 

 

מה שמניע את התומכים בקמפיינים כאלה הוא נתינה ומעורבות, ועוד יותר מהדסטארט – רצון כן שהדבר הזה יקרה. הסיפוק שבנתינה למען מטרה חשובה. אנשים אוהבים לעזור!

 

גם בהדסטארט, הפלטפורמה ליצירתיות, לפעמים אנשים תומכים רק כדי שזה יקרה ולא כדי לקבל את המוצר. שני הקמפיינים הראשונים שתמכתי בהם, ב-2015, היו ספר זיכרון לילדים שנהרגו באסון הבונים – 22 ילדים שנהרגו בטיול בני מצווה ב-1985 – וספר אוטוביוגרפי שכתבה לילך שם טוב על הטרגדיה האישית שלה. לא רציתי את הספרים האלה, אבל היה לי חשוב שהם ייצאו, וכשיצאו לאור ורצו לשלוח לי, ביקשתי שיתרמו בִּמקום. 

אנשים אוהבים לעזור. אני הרבה יותר מתרגשת מספר שתמכתי בקמפיין שלו ואני מרגישה שיצא בזכותי, מאשר מספר – טוב ככל שיהיה – שאני "רק" קונה. ההדסטארט שלכם נותן לאנשים הזדמנות להיות משמעותיים. 



מתי עדיף להימנע מקמפיין מימון המונים? 

  • אם לא "נעים לך לבקש", ושיעור מספר 25, "להחליף דיסקט" לא עוזר. 
  • אם אין לך קהילה מספיק גדולה או מספיק תומכת. זה לא אומר שצריך להימנע מקמפיין, רק להימנע מחיפזון, ולקחת את הזמן הדרוש (בד"כ כחודשיים, אבל תלוי הרבה בפעילות שלך) כדי להקים קהילה שמחכה לפרויקט שלך בכיליון עיניים. נדבר על זה בפרק הקהילה.
  • אם המוכנות שלך לרכבת ההרים הרגשית לוקה בחסר… קמפיין מימון המונים הוא רכבת הרים מטורפת של שמחה ועצבים. 
  • אם אין לך זמן להשקיע ונראה לך שזה פתרון קסם. קמפיין מימון המונים זה לא "שגר ושכח", זו עבודה במשרה מלאה. לעבוד קשה על ההכנה, ואז במשך זמן הקמפיין לעבוד עוד יותר קשה 24/7. זה כמו במבצע סבתא: אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז מגביר את הקצב. למען הסר ספק, במימון המונים המשפט הזה לא מתאר את מהלך הקמפיין, אלא את השקעת האנרגיה שלך.

 

חשוב לי לציין שאני מדברת על קמפיינים בארץ, של ישראלים לישראלים, עם מנטליות של ישראלים. בחו"ל המנטליות שונה ועדיין לא הצלחתי לפצח אותה. זו גם הסיבה שהקורס רק בעברית… 



שיעורי הבית שלכם היום הם לחשוב האם זה מתאים לכם. האם אתם מוכנים להיכנס לרכבת הרים רגשית עם המון כיף ואדרנלין אבל בשלבים אחרים המון סטרס ועצבים? האם מתאים לכם להיכנס להתחייבות של 24/7 בלי הנחות, שגם כשאתם לא עושים משהו ממש, אתם כל הזמן במחשבה? 

מימון המונים זה כיף וחוויה, וכמו שהבנתם ממני גם ממכר – אבל זה לא לכל אחד. אז תחשבו, ונתראה בשיעור הבא 🙂 

 

ועכשיו, בואו נרד לפרקטיקה.

איפה אני עושה מימון המונים?

נכון שבעברית בת זמננו "הדסטארט" זה שם נרדף למימון המונים, אבל אפילו אתר הדסטארט עצמו הוא רק אחד מתוך 4 פלטפורמות בבעלות קבוצת הדסטארט. 
בקבוצת הדסטארט יש ארבע פלטפורמות שונות, כל אחת לגיוסים מתחום שונה – ומונעת מרגש שונה. 

בסרטון השני אני הולכת להסביר מה ההבדלים בין ארבעת הפלטפורמות, ומתי נשתמש בכל אחת – כולל דוגמאות. זה יגרום לך להבין מה הפלטפורמה הרלוונטית לפרויקט שלך. 

ברוכים הבאים לקורס שנורקינג, קורס מקוון למימון המונים. אני ד"ר תמר עילם גינדין, ואתם… 

אתם תבינו היום מה הפלטפורמה הנכונה לכם ואיזה דגש צריך לשים בה.  בואו לסטודיו. 

 

היי, עכשיו יותר טוב 🙂 

אני מקווה שסיכמנו שקבוצת הדסטארט נותנת את המענה הטוב ביותר לצרכינו, גם אם יש דברים שאפשר לשפר (והם משפרים כל הזמן). אם בחרתם בפלטפורמה אחרת אחרי שמנינו את כל האפשרויות השונות – צבאבה, אבל השיעור הזה פחות רלוונטי לכם. 

אני רק רוצה לציין שאני לא מקבלת מהדסטארט שום כסף חוץ מסכומים שאני מגייסת בקמפיינים מוצלחים, מינוס העמלה שלהם. אילו הייתי מקבלת הייתי מרגישה הרבה פחות נוח להמליץ, גם אם כל השאר לא היה משתנה. 

 

ואני רוצה גם לספר סיפור קטן על אחד היזמים המפורסמים אך אלמוניים של הקורס הזה (כי אני מזכירה בשם רק הצלחות והתנהלויות חכמות). זה שייעצתי לו ארוכות לפני הקמפיין, והוא לקח מהייעוץ שלי רק שני דברים, אחד מהם הוא עשה מעולה, ואחד לקח לקיצוניות שנדבר עליה בשיעור ניסוח המסרים. 

אחד הדברים שהוא לא לקח מהייעוץ שלי זה אורך הקמפיין – הוא עשה 45 ימים מורטי עצבים. הדבר השני היה שהוא לא עשה הכול או כלום אלא מימון גמיש, ומכאן אתם גם מבינים שהוא לא עשה בהדסטארט – כי שם אין מימון גמיש. הוא בחר לעשות את הקמפיין באתר שיש לו בו קשרים אישיים. 

הוא לא הגיע לסכום היעד שלו. 

 

אני לא אומרת שאי אפשר להצליח אם אתם לא בהדסטארט. יש בהחלט אנשים שכן הגיעו ליעדים שלהם בפלטפורמות אחרות. לכן, אחד הדברים שנשאל בבואנו לאפיין את קהל היעד, הוא האם יש לתומכים הפוטנציאליים שלנו פלטפורמה מועדפת אחרת? זה עוד מחקר שכדאי לעשות לפני בחירה. 

 

אני רוצה רגע לעשות סדר. אתר "הדסטארט", הוא רק אחד מתוך 4 פלטפורמות בבעלות קבוצת הדסטארט. בקבוצת הדסטארט יש ארבע פלטפורמות שונות, כל אחת לגיוסים מתחום שונה, וכל אחת מונעת מרגש שונה. זה חשוב לנו גם כשנגיע לשלב הניסוח, וזה חשוב כשאנחנו בוחרים את הפלטפורמה הנכונה מבין הארבע (אם כי הם בעצמם יכולים לומר לנו שהקמפיין מתאים יותר למסגרת אחרת, ולהעביר אותה לשם בלי שנצטרך לעשות משהו). 

אני אישית קצת מתבאסת מההפרדה הזאת. אמנם יש בה היגיון בעיקר לאור נפח התעבורה שם והאופי השונה של הקמפיינים, אבל בין היתרונות המרכזיים של הדסטארט נמצאים המיתוג והתעבורה, ולפלטפורמות האחרות אין מיתוג ותעבורה בסדרי הגודל האלה. 

ארבע הפלטפורמות הן:

 

  1.  הדסטארט (הוורודה) – ליצירה, יזמות וספורט. הרגש המניע בהדסטארט הוא התלהבות, צריך לגרום לאנשים וואו, ולרצות את המוצר שלנו או לרצות לראות אותנו מצליחים – בד"כ מייצגים את המדינה בכבוד. 
  2. גיב-בק (טורקיז) – תרומות למטרות צדקה ולא כדי לקבל משהו. הרגש המניע בגיב-בק הוא חמלה, ואנחנו רואים שם בעיקר קמפיינים לעזרה לאנשים שנקלעו לצרה, פרויקטים חברתיים וסביבתיים, עזרה בהקמת משפחה – בפונדקאות או במימון טיפולי פריון. בגיב-בק יש גם אפשרות לתרומה ללא תמורה. אחד היתרונות של גיב-בק על פני הדסטארט הוא שבקמפיינים שמגייסים מעל 250,000 ש"ח העמלה יורדת ל-5% + מע"מ. זה אומר שעל 150,000 ש"ח משלמים יותר עמלה מאשר על 250,000. אני עוד לא יודעת מה אני חושבת על זה ומה הדרך להתמודד עם זה. 

 

הגבול בין גיב-בק והדסטארט הוא דק וקצת חמקמק, כי יש הרבה פרויקטים שהם גם יצירתיים או ספורטיביים וגם למען הכלל. למשל רוכב האופניים יותם שדה, ששואף למדליה אולימפית, בחר לגייס בגיב-בק, בעוד שרוב הספורטאים האחרים נמצאים בהדסטארט. בסרט שומרי ים המוות רוב התומכים ממש התעצבנו שאין אפשרות לתרומה ללא תמורה, כי הם פשוט רצו שזה יקרה כדי לעזור להעלות למודעות את הסכנה שבה נמצא ים המלח. אולי זה יותר התאים לגיב-בק מאשר להדסטארט. מסעדות שנפגעו מהקורונה גייסו בעיקר בהדסטארט, אבל מסעדות שנפגעו בגלי האלימות של מאי 2021 גייסו יותר בגיב-בק. הגיוס של חוות רימון, לקידום נוער בסיכון, תוך עבודת אדמה וחיבור למרחב הפתוח, היה בהדסטארט, אבל בגלל המטרה החברתית אפשרו להם גם תרומה ללא תמורה. 

 

  1. הפלטפורמה השלישית של הקבוצה היא בי-אקטיב (הסגולה) למאבקים ציבוריים, חקיקתיים ומשפטיים. הרגש העיקרי שמניע כאן הוא כעס על חוסר צדק, אבל גם פוליטיקאים מגייסים כאן. בעוד שבהדסטארט וגיב-בק קוראים לקמפיינים "פרויקט", כאן קוראים לו "מאבק". באתר הזה יש גם מסלול של שמירת הכסף בנאמנות, כדי להגביר את האמינות של הפרויקט. זה כרוך בעמלה של אחוז נוסף. 

 

גם כאן עקרונית הגבול בין בי-אקטיב לגיב-בק הוא קצת מטושטש, כי יש גם גיוסי גיב-בק להגנה משפטית ותביעות. בעיניי,זה יותר תלוי אם הרגש המרכזי הוא כעס או חמלה, ואולי מכוונים קמפיינים לאתר זה או אחר גם לפי מידת הרלוונטיות הציבורית, האם זה עזרה או מאבק. 

 

  1. הפלטפורמה הרביעית, פאנד-איט, הכחולה, מונעת על ידי רצון להרוויח ופחד להפסיד רווח, אבל זה יותר גיוס משקיעים ופחות מימון המונים, ולכן גם ההבחנה בינו לבין הפלטפורמות האחרות מאוד ברורה. אני לא חושבת שמי שמתכוון לעשות שם קמפיין ייקח קורס כמו זה. ובצדק. 

 

הזכרתי את הרגשות השונים כי צריך לזכור את זה כשמנסחים את התכנים. בואו נראה את זה גם כתוב: 

 

הדסטארט – יצירה, יזמות וספורט – התרגשות.

 גיב-בק – צדקה – חמלה. 

בי-אקטיב – מאבקים – כעס. 

פאנד-איט – פחות רלוונטי לקורס הזה. 

 

שיעורי בית – בחרו את הפלטפורמה שמתאימה לכם, והתחילו לגלוש בה כדי להכיר פרויקטים אחרים, ולראות מה קיים ומה הנורמות בתחום. 

 

השיעור הבא הוא שיעור קריטי בעיניי – כיצד לקבוע סכום שיכסה לנו באמת את העלויות, כדי שלא ייצא מצב שגם שגם אם הצלחנו במימון – הפסדנו כסף. וזה קורה. 

אז בואו, אני כבר מחכה לכם שם!

אני מאמינה שהסרטון הזה נתן לך כיוון לגבי הגיוס שלך. אה, רגע! שכחתי להציג את עצמי 😉 

אם עדיין לא הכרנו, אז נעים מאוד, אני ד"ר תמר עילם גינדין

והפעם דווקא תואר הדוקטור שלי בבלשנות איראנית לא רלוונטי.  אני עוזרת לאנשים להביא את הערך שלהם לעולם באמצעות הדסטארט – בייעוץ, בליווי, לפעמים גם בניהול פרויקטים, ובקרוב גם בקורס שנורקינג מקוון – עם ידע וניסיון שהצטבר במשך שנים של התנסות משני הצדדים – תמיכה ויזמות.

בסרטון הבא אני מספרת איך התחלתי עם מימון המונים, איך התמכרתי, ומה אני עושה היום >>

ברוכים הבאים לקורס שנורקינג, קורס מקוון למימון המונים. אני ד"ר תמר עילם גינדין, אני ממש גרועה בלשנורר, אבל ממש טובה בלשנורק. ואתם… 

אתם באמת חושבים שזאת האיכות של הקורס שלי? בואו לשנורק איתי בסטודיו. 

 

היי, עכשיו יותר טוב 🙂 

אז אני תמר עילם גינדין, תואר הדוקטור שלי לא רלוונטי לקורס הזה אבל יעלה בדוגמאות… 

אני עוזרת לאנשים להביא את הערך שלהם לעולם באמצעות הדסטארט – בייעוץ, בליווי, לפעמים גם בניהול פרויקטים, ועכשיו גם בקורס שנורקינג מקוון – עם ידע וניסיון שהצטבר במשך שנים של התנסות משני הצדדים – תמיכה ויזמות. 

 

איך התחלתי

הרומן שלי עם מימון המונים החל ב-2015, כשהחלטתי אחרי 18 שנות הרצאה על מגילת אסתר, להוציא את כל הידע גם כספר (כאן אולי כן רלוונטי שאני ד"ר לבלשנות איראנית, בונה גשרים בין עם ישראל לעם האיראני ופוקחת עיניים בשני הצדדים להראות שבצד השני יש בני אדם והם בדיוק כמונו). טראומת עבר עם הוצאה "אמיתית", והנטייה שלי לעשות כל דבר ברגע האחרון, הביאו אותי למסקנה שאין מנוס מהוצאה עצמית, שבה אוכל להיות בשליטה מלאה על כל התהליך, וממימון המונים, כדי שזה יוכל להיות בלוח הזמנים הלחוץ שסידרתי לעצמי. קראתי המון לפני – המון ממה שלמדתי זה פשוט מהדרכות באתר הדסטארט, מהתמיכה שלהם, ומהדרכות באתרים בינלאומיים (שבינתיים למדתי שממש לא רלוונטיים לישראל). 

 

הקמפיין של "מגילת אסתר מאחורי המסכה" היה הצלחה כבירה, חגיגת אדרנלין אמיתית, כאשר לאורך כל הקמפיין הייתי מחוברת באינפוזיה של גוגל הנג-אאוטס לעוזר המחקר/עורך שלי, ולימים שותפי להוצאת זרש, יובל. למדתי המון תוך כדי, והקהילה שהתגבשה הייתה שותפה אמיתית לדרך כולל בחירת שם ההוצאה לאור. 

 

איך התמכרתי

אחרי שיצא "מגילת אסתר מאחורי המסכה", פתאום נוצר לי וליובל ואקום של אדרנלין. אז במקום להיכנס לדיכאון שאחרי האדרנלין, יובל מצא סטטוס ישן של גלי לופו אלטרץ שבו שאלתי אותה מתי היא מוציאה כבר ספר בישול והיא אמרה שהיא מחכה למו"ל על הסוס הלבן, והחלטנו להיות המו"ל שלה.

 גם הקמפיין שלה היה מעולה 🙂 

 

איך התחלתי ללוות אחרים

בת דודתי יערה קקאו התמכרה בעקבותיי, ויער הקקאו שלה זוכה לכזו פופולריות ולקהילה תוססת ומעורבת, בזכות ההדסטארטים. הכסף הוא משני. 

 

אחרי יערה, או אולי לפניה, ליווינו את כיפאח דסוקי עם "מטבח של שלום", ומכאן זה כבר היה מדרון חלקלק מאוד, בכל פעם שלא היה לנו קמפיין משלנו פשוט אימצנו קמפיינים של אחרים. 

בשנים הראשונות ליוויתי מאהבה, בחרתי בעצמי את הקמפיינים, בפינצטה כי בכל זאת זו עבודה של 24/7 ובחרתי רק קמפיינים שידעתי – לא האמנתי, ידעתי – שיצליחו. הליווי בדרך כְּלל כָּלל הוראות מה לעשות ולא מחויבות של ממש.

 

איך התחלתי לנהל לאחרים

"גור גולש לאולימפיאדה" היה נקודת המפנה, כי שם ממש לקחתי על עצמי לנהל צוות שלא היה לו ניסיון קודם במימון המונים. כמו מבצע צבאי, עם כל הידע שלי מסודר כמו שצריך, מצגת טרום השקה והרבה אדרנלין ואהבה. גם לקמפיין הזה נידבתי את עצמי, כאשר בשיחה עם סבתא של גור דיברתי על קמפיין שאני ועוד חמש חברות תיכף משיקות, והיא ציינה שגם הם שוקלים לעשות הדסטארט. 

אחרי הקמפיין המוצלח, אבא של גור המליץ עליי לעודד רהב, השחיין ההיפר-אקטיבי מ"שומרי ים המוות". אמרתי לו מה שאמרתי תמיד עד אז: תודה, אבל אני את הקמפיינים שלי בוחרת בעצמי. לא מבקשים ממני – אני מתנדבת. אבל הוא שכנע אותי להקשיב. הקשבתי, הוקסמתי מעודד ומהפרויקט, וזו הייתה הפעם הראשונה שניהלתי קמפיין בתשלום. יצאו לי מזה חברים מדהימים לחיים ועשיתי את זה מאז עוד כמה פעמים, אבל אם להודות על האמת, ניהול בתשלום זו אחריות ואינטנסיביות שאני פחות נהנית ממנה מאשר מליווי. 

 

אלה רק הקמפיינים שלי בהדסטארט, בנוסף לכך היו לי גם קמפיינים בגיב-בק ובי-אקטיב. 

 

בסיס הידע שלי 

אני מכורה להדסטארט גם כיזמת וגם כתומכת. עשיתי וליוויתי פרויקטים במעל מיליון וחצי ש"ח במצטבר, ותמכתי במעל 100 פרויקטים. רוב הספרים החדשים שקניתי בשנים האחרונות הם משם. זה חשוב גם כי אני נותנת דוגמה אישית של "הנותן מקבל", וגם כי הפסיכולוגיה בשנקל שאני נותנת (זה שקלי זהב) היא גם כתומכת וגם כיזמת, גם מקמפיינים מוצלחים (רובם), וגם מכאלה שנכשלו, שמהם לומדים יותר מאשר מאלה שהצליחו. 

חוץ מזה שמתישהו גם למדתי ⅔ תואר בפסיכולוגיה וקראתי ואני עדיין קוראת ספרים ומאמרים רלוונטיים כדי לתקף ולהסביר את הידע הזה. היו קמפיינים בודדים – גם שלי וגם של אחרים, שיצאתי אליהם בגישת "מקסימום זה יצליח," במקום בגישת "יאללה ברעל שוברים את האינטרנטטטטטט", והם לא הצליחו. למדתי מהם המון, ויש לנו שיעור שלם רק על מה שלמדתי מכישלונות. 

 

איך עלה הרעיון לקורס 

לצערי ולשמחתי, אין לי זמן ופניות נפשית לתת מענה לכל מי שפונה אליי, ולכן השקתי את שנור-קינג, הקורס והכלים. הם כוללים את כלללללללללללללל הידע והניסיון שיש לי, וגיליתי רק במהלך הכתיבה שיש לי מספיק לספר עב כרס! זה לא היה יכול לקרות בלי שותפתי גלי, שעושה את כל הדברים שצריך לעשות ולעולם לא יהיה לי זמן אליהם, שזה הכול חוץ מלכתוב את הקורס ולעמוד מול המצלמה: בניית הפלטפורמה, עריכה, תחזוקה, שיווק ועוד. בלעדיה זה פשוט לא היה קורה. 

 

אז מה יש בשנור-קינג? 

שנורקינג בנוי משלושה חלקים: 

  1. הראשון הוא בלוג ציבורי, שבו יש חלק מהשיעורים בקורס – למשל זה. נארח בבלוג גם מלווים ומומחים אחרים, כי הקהילה שלנו של מלווי קמפיינים בנויה על תודעת שפע, ואנחנו מאמינים שיש מספיק בשביל כולם 🙂 
  2. השני הוא כלים טכנולוגיים לתכנון וניהול, שהם בעצם אוטומציה של תהליכים שבמשך שנים עשינו יובל ואני באקסלים. 
  3. והשלישי הוא קורסים ליזמים – מדריך מתנה עם 3 שיעורים חינמיים לדוגמה, קורס בסיסי עם 15 שיעורים, וקורס מקיף עם למעלה מ-60 שיעורים. 

המדריך עניין אותך?

אני שואלת, כי שלושת הסרטונים שראית

הם רק טעימה מתוך מה שמחכה לך

בקורס שנורקינג:

שיעורים קצרים אך מפורטים ומעמיקים, 

עם המון דוגמאות מקמפיינים אמיתיים, שלי ושל אחרים, 

כאלה שהצליחו וכאלה שפחות.

הקורס מכסה את כל מה שצריך לדעת

כדי לקבל את ההחלטה לצאת למסע הזה

שנקרא מימון המונים

החל מהקהילה, 

דרך הקמפיין עצמו, הפלטפורמה, המסרים והתשורות

ועד לנוסחה שלי להצלחה.

ספויילר: 

אני קוראת לה קמפיין הבזק.

זה נשמע לך מעניין?

ב-1.8.2022 השקתי את התכניות שלי ללימוד מימון המונים

במחיר השקה שלא יחזור

אם לא בא לך לפספס את ההזדמנות,

בעמוד הבא יש את כל הפרטים 

כבר התחלת תהליך בניית קמפיין, אבל נתקעת בשלב קביעת סכום היעד?

גם אם יש לך קמפיין מוכן ומוטיבציה בשמיים
ובא לך כבר לעוט על הדסטארט ולגייס את הכסף, 
חשוב לעצור שנייה!
אין לך רצון להפסיד כסף אם הקמפיין יצליח, נכון?
רגע, מה?
כן כן, מתברר שיש קמפיינים שמצליחים לגייס את סכום היעד שהוצב להם, 
אבל עדיין גוררים הפסד כספי ליזמים. 

למה?
כי אותם יזמים לא גייסו מספיק כסף בקמפיין,
מתוך חוסר הבנה של העלות האמיתית של הפרויקט שלהם.

אבל לך?
 זה לא הולך לקרות 🙂
כי החלטתי להרים את הכפפה
 ולבנות כלי לתכנון פיננסי לקמפיין שלך.

והחדשות הטובות?
גם אותו אני נותנת לך במתנה!

הכלי מחשב מהו סכום היעד שכדאי לך להציב 
 כדי שבטוח לא ייגרם לך הפסד כספי – גם אם הקמפיין שלך יצליח